subota, 26. ožujka 2022.

Tibetanski horoskop za godinu 1945,1957,1969,1981,1993,2005

Po tibetancima ovaj znak se zove METALNI GONG
Njih jos nazivaju vitezovima svih znakova, hrabri, vjerni, plemeniti, velikodušni.
Cesto znaju biti samokriticni i osjetljivi. Vole da zive i rade za druge, cesto se zauzimaju za osobe koje cak i ne poznaju. Njihov zivotni vijek je vise od 70 godina. Zene cesto pate od bolesti mokracnih mjehura, muskarci prostata. Kada se zaljube najcesce ostaju sa jednom osobom, nevjerstvo i izdaju ne opraštaju.
Njihovi sretni brojevi su 7,19,31
Sto se tice novca, tu imaju srece, vecinom se udaju ili ozene za dobrostojeće partnere. 

Tibetanski horoskop za godinu 1943,1955,1967,1979,1991,2003

Ovaj znak se po tibetanskom horoskopu zove IZVOR CISTE VODE, za njih se kaze da su jedan od najvrjednijih znakova. Velikodušni, vole da pomazu drugima, a izdaju smatraju neoprostivom.Njima se savjetuje da prate svoju intuiciju, jer bi im mogla biti glavna vodilja u zivotu. Imaju dug zivotni vijek, oko 80 godina. 
Zene u ovom znaku cesto pate od depresije i dijabetesa, muskarci su skloni alkoholizmu. Sto se tice ljubavnog zivota ovog znaka tu su nepredvidivi, najviše vole samocu. Brzo se zaljube, ali brzo i zaborave. Novac im uvijek dolazi kada se najmanje nadaju. Njihovi sretni brojevi su 4,7,14.

Autosugestija

Sve moci autosugestije

1.Autosugestija je instrument kojim treba da naučimo da se služimo kao i svakim oruđem. I najbolje oruđe u neveštim rukama daje slabe rezultate. Ukoliko te iste ruke postanu vešte, istim oruđem postići će se dobri rezultati.
2.Svesna autosugestija primenjivana s poverenjem, a dubokom verom u sebe, ostvaruje se matematičkom tačnošću u granicama onoga što se ne protivi zdravom razumu.
3.Ako izvesne osobe ne postižu autosugestijom očekivane rezultate, to je zato što nemaju poverenje u sebe ili što je čine s naporom, a to je najčešći slučaj. Da bi se sugestija pravilno primenila, apsolutno je potrebno da se ne primenjuje s naporom. Napor nameće prisusvo volje, a uporeba volje mora se izbeći pošto treba isključivo primenjivati uobraženje.
4.Veliki je broj onih koji su se dugo uzalud lečili zamišljajući da će se odmah izlečiti sugestijom. To je greška. Nerazumno je tako misliti. Od sugestije treba tražiti samo ono što ona može dati, tj. postepeno poboljšanje, koje se malo-pomalo pretvara u potpuno izlečenje, ako je ono uopšte moguće.
5.Mnogi postupci koje upotrebljavaju nelekari svode se na autosugestiju. Svi ti postupci, ma kakvi bili: vračanje, gestikulisanje i slične scene, imaju cilj da kod bolesnika izazovu lečenje autosugestijom.
6.Suprotno onome što se misli, fizička oboljenja se mnogo lakše leče nego psihička.
7.Bifon je govorio: „Stil, to je čovek“, a ja kažem: „Čovek je ono što misli da jeste“. Strah od neuspeha čini da i nešto što je najverovatnije – ne uspe, kao što misao o uspehu vodi do njega.
8.Ubeđenje je potrebno isto toliko onome ko primenjuje sugestiju kao i onome na kome se ona primenjuje. To ubeđenje, ta vera, čini da se postignu uspesi tamo gde su sva druga sredstva bila bezuspešna.
9.Sugestija drugih nikada ne može biti jača od sopstvene.
10.Nekada se verovalo da se hipnoza može primenjivati samo pri lečenju nervnih oboljenja, a njen domet je mnogo veći.
11. Hipnozom se deluje preko nervnog sistema, a nervni sistem upravlja celim organizmom. Dakle, preko nervnog sisema može se delovati i na sve bolesne organe.
12.Strpljenje i istrajnost čine snagu ličnosti i zato ih treba koristiti.
Nikad ne gubite iz vida osnovni princip autosugestije: „Uvek optimizam, čak i onda kada izgleda da se situacija tome protivi.“
13.Sugestija zasnovana na ubeđenju je ogromna snaga.

Tibetanski horoskop

Tibetanci horoskope znake gledaju po godini rodjenja.
CRNI BIVOL je za ove godine 
1948,1960,1972,1984,2008
Mozda se nadjete
Crni bivol je jedan od najdirektnijih znakova, vole sve odmah da riješe, sve nesuglasice odmah da rasprave. Brzo zaradjuju novac, ali ga brzo i potrose. Vole da se isticu u drustvu.
U braku ili vezi vole da vode glavnu riječ. 
Nerijetko imaju zdravstvenih problema, muskarci pate od visokog tlaka i upala bubrega, zene jajnici i zeludac. Trebaju se cuvati osobe u znaku kobre
Prijatelji su im osobe u znaku zmaja. 
Njihovi sretni brojevi su 10,22,25
Dozive duboku starost, zivotni vijek vise od 70 godina. U sustini jako su dobri ljudi, usrecuje je ih da pomazu drugima. 

Nazca linije

Cine niz ogromnih crteža, geoglifa na tlu pustinjskog platoa u istoimenoj pokrajini Nazca u Peruu. To je mjesto u kom vjetar gotovo nikad ne puse, a i ako ga ima to nije dovoljno da bi stvorio bilo kakav oblik u pijesku. Između 400 i 650 godina Nove ere pocela se razvijati kultura Nazca, ciji su pripadnici otklanjali gornji sloj zemlje koji je bio smedje ili crvene boje, da bi dosli do svjetlije zemlje. Umjetnosti koje su stvorili bila je nevjerojatna. Od pravih linija do crteža zivotinja, majmuna, lama itd.
Neki su crtezi bili veci i do 200 metara.
Nastanak i znacenje crteza za njihove stvaratelje jos uvijek nije jasno, ali se vjeruje da je povezano sa nekim religijskim vjerovanjima. Kako je ova umjetnost nastala, kojim metodama i jesu li ih mogli vidjeti iz zraka kako bi ih sto pravilnije izradili, nije poznato.
Otkrio ih je Peruanski arheolog Toribio Mejia Xespe 1927 godine.
Uvrsteni su na UNESCO-v popis svjetske baštine 1994 godine, kao jedna od najvećih misterija arheologije. 

Okultizam i njegove opasnosti

Nešto o delfinima

Delfini imaju neokorteks (kora velikog mozga) razvijeniji od ljudskog.  Imaju samosvest, komplikovane misaone tokove i međusobno daju unikat...