nedjelja, 1. svibnja 2022.

Ukleto groblje

Ukleto groblje

Postoji čitav niz groblja diljem svijeta za koje se vjeruje da su ukleta, no groblje Stull u Kanzasu po svojoj se zlokobnosti dodatno izdvaja - njime vladaju dijaboličke sile koje se tamo okupljaju jer se tamo nalaze vrata iz ovog svijeta u pakao.  Groblje Stull, kao i napuštena crkva kraj njega, nalaze se u malom, gotovo zaboravljenom gradiću u američkom Kansasu - gdje živi svega dvadesetak stanovnika, nekoliko je kuća i novija crkva. Međutim, stanovnika je zapravo navodno puno više, samo što nisu s ovog svijeta... Grad već stotinama godina prate brojne priče i legende u čiju su istinitost uvjereni stanovnici i istražitelji paranormalnog, koji tvrde kako na svijetu postoji sedam vrata pakla, a u Stullu se definitivno nalaze jedna. Priče o tom mjestu su u medije dospijele tek 1970-ih, a u studenom 1974. fakultetski list Sveučilišta Kansas posvetio je čitav broj pričama o raznim neobičnim susretima koji su se dogodile na groblju Stull i crkvi kraj njega. Navodno se upravo tamo vrag pojavljuje dva puta godišnje - na proljetni Ekvinonocij i na dan Duhova, a kako su se stariji stanovnici već dugo susretali s dijaboličkim silama koje znanost nikako ne može objasniti.

Zgrabilo ga za noge 
Prema jednom od svjedoka, za vrijeme šetnje oko groblja i crkve, mladića je u predvečernje sate nepoznata i nevidljiva sila zgrabila za noge i povlačilo prema tlu te se jedva uspio otrgnuti. Drugi je svjedok rekao kako je iskusio istu stvar, samo su njega duhovi vukli za ruke, dok je više njih otkrilo kako su se zaputili na groblje, no kasnije se ničeg nisu sjećali, pa ni toga kako su došli doma. Poput brojnih ukletih mjesta, i uz ovo se vezuje sotonizam i razna "vještičarenja".

Vjetar niotkuda 
Jedna od priča vezana za groblje otkriva kako su dva muškarca išli u posjet groblju gdje su pokopani njihovi preci, a kad su se uspeli na njega i prošli crkvu, odjednom je počeo puhati snažan vjetar premda je cijeli dan bio sunčan i miran. Digla se prašina i nisu vidjeli ništa ispred sebe, a odjednom ih je i preplavio zlokoban osjećaj. U strahu su potrčali, no na svoju nevjericu su otkrili kako im automobil nije tamo gdje su ga ostavili - već dvadesetak metara dalje i okrenut u posve suprotnom smjeru, iako je ručna kočnica bila zategnuta i dalje. Snažan vjetar koji se tamo iznenada javlja čini se kako je česta pojava - barem desetak očevidaca je prijavilo kako ga je iskusilo, ali i da to nema veze s nikakvom normalnim vremenskim uvjetima, već sliči na mini uragan koji netragom dođe i prođe. Jedan je ljubavni par utočište od vjetra pronašao u crkvi, no izbezumilo ih je spontano paljenje svijeća u njoj nakon što su ušli, kao i glazba s orgulja koju su oboje čuli, no u crkvi nikog nije bilo. 

I svećenici znaju? 
Navodno je zbog brojnih svjedočanstava, dokaza ukletosti i dijaboličkih pojava sam gradić i dobio ime Skull (lubanja). Od 1850-ih je crkva priznala, ali i pokuašala zataškati neobična događanja oko crkve i na groblju, uvjeravajući mještane kako je samo potrebno imati jaku vjeru i redovito se moliti, što će im pružiti dovoljnu zaštitu. Ipak, čini se da to nije pomoglo dvjema staricama koje su na početku 20. stoljeća išle posjetiti grobove svojih bližnjih, a ujutro su pronađene mrtve - prestravljenog izraza i posve blijedog lica. Zaključak liječnika bio je  - smrt od srčanog udara kod obje, pretpostavlja se od straha. Šanse da srčani udar pogodi dvije osobe u isto vrijeme, a da one stoje jedna kraj druge, statistički su nikakve. Da bi smanjili priče i prestali privlačiti pozornost izvana, mještani su navodno odlučili izgraditi novo groblje, jer je staro ionako bilo prenapučeno, a izgradili su i novu crkvu - tako da nitko nema potrebe ići na ukleto mjesto gdje počinje pakao...

Misteriozna blaga, koja nikad nisu pronađena

7 misterioznih i nikad pronađenih blaga: Za njima se još traga

1. Izgubljeno blago "Tužne noći" 
Krajem lipnja 1520. g. Azteci su napokon pružili otpor Hernanu Cortesu i španjolskim osvajačima te su ih otjerali iz svog glavnog grada Tenochtitlana. Cortez je potom naredio svojim vojnicima da skupe blaga i zlata koliko mogu, naguraju ga u svoje odore te s njima otplivaju do brodova koji ih čekaju. No, budući da se Tenochtitlan nalazio usred jezera, a zlato je teško, brojni su se vojnici utopili zajedno s dragocjenostima. Događaje iz te "La Nocha Trieste" (Tužne noći) ostali su zapisani u povijesti, no blago nikad nije pronađeno te i danas navodno počiva ispod Mexico Citya, koji se smjestio povrh presušenog jezera, piše Mashable.

2. Blago Lime 
1820. g. britanski je kapetan William Thompson imao jedan osnovni cilj - ukrasti blago iz riznice čilenaskog grada te ga odnijeti u Meksiko. Ipak, kapetan nikad nije došao do Meksika, a postoje zapisi kako je blago sakrio na Kokosovom otoku, nenaseljenom otoku ispred Pacifičke obale Kostarike. Lovci na blago stoljećima bezuspješno pokušavaju pronaći izgubljeno zlato, a jedan od njih bio je i američki predsjednik Franklin D. Roosevelt. U kolekciji blaga navodno se nalaze zbirke zlatnika, zlatnih kipova, dragulja, kruna te srebrnih i zlatnih pločica danas vrijednih oko 269 milijuna dolara.

3. Plijen pukovnika Johna Singletona Mosbya 
Pukovnik Konfederacije John S. Mosby 9. ožujka 1863. se sa svojim partizanskim vojnicima upustio u opasan podvig - napali su vojnike Unije, zatočili njih 42 te su opljačkali odaje generala Edwina H. Stoughtona. No kako su bježali s mjesta zločina, našli su na veliki kontingent trupa Unije kod Haymarketa, nedaleko od Virginije. Mosby je dao blago svom pomoćniku i čovjeku od povjerenja kako bi ga zakopao, pa da ga vojnici ne ugrabe usred bitke. Ono do danas nije pronađeno.

4. Teret gospe od Atocha 
Iako je dio ovog blaga već pronađen, to je za brojne lovce na blago samo dodatan argument da ono postoji. Ono je izgubljeno 6. rujna 1622. g. sa španjolskog broda " La Nuestra Señora de Atocha, nakon što se brod našao usred uragana nedaleko od Florida Keysa. Brod je bio nakrcan blagom te na svom povratku u Španjolsku, no potopio se kod plitkih koraljnih grebena oko 56 km daleko od Florida Keysa, na dubini od 16 metara. Dio blaga je 1985. g. pronašao američki lovac na blago Mel Fisher, a navodno još nedostaju dragocjenosti vrijedne oko 500 milijuna dolara, uključujući sedam tona srebra, 128.000 zlatnika, 27 kg smaragda i 35 kutija crkvenog zlata. Iako ronioci i danas često na tom području pronađu zlatnike, nitko nije pronašao cijelu riznicu blaga. 

5. Blago na dnu jezera Guatavita 
Zlato koje se nađe ispod vode je obično rezultat nezgode, no to nije slučaj i s ovim blagom. Riječ je o jednom plemenu u Kolumbiji, čiji se svećenik kao dio religijskog obreda pokriva zlatnim prahom i potom baca u jezero Guazavita. Time se navodno i dan danas nudi žrtva vodenom bogu. Iako je bilo više pokušaja da se jezero isuši i dođe do zlata na dnu jezera, kolumbijska je vlada to zakonom zabranila. 

6. Europsko blago 
Kako su nacisti terorizirali Europu tijekom 1930-ih i 40-ih, u njihove je ruke dospjelo ogromno blago i imovina imućnih, većinom Židova. Krajem 2. svjetskog rata postalo je očigledno kako će oni izgubiti, pa su počeli skrivati i uništavati ono što su otuđili. Navodno su veću količinu umjetnina i zlata bacili u jezeru Tauplitz u susjednoj Austriji.

7. Izgubljeno Konfederacijsko blago Konfederacija je gubila svoju moću i propadala od sredine 1865. g. te se Jug pripremao na predaju. Konfederacijska je vlada tada navodno odlučila sakriti svoje bogatstvo u zalihama zlatnih ploča. Postoji priča kako ono još uvijek stoji zakopano negdje u blizini Washingtona i čeka sretnog nalaznika.

Duh bijele dame

Duh "Bijele dame" koja se pojavljuje svakog Badnjaka

Duh "bijele dame" navodno se pojavljuje u selu Worstead u Norfolku u Engleskoj, svakog Badnjaka, a čak je viđena i na fotografiji. A ovisno o tome u koju verziju priče vjerujete, ona je ili ljubazni duh koji može izliječiti ljude ili duh koji će vas uplašiti.

Prema priči, "bijela se dama" pojavljuje točno u ponoć svakog Badnjaka u crkvi Svete Marije. Jednog Badnjaka 1830-ih, pijani muškarac rekao je svojim prijateljima da se ne boji duha i da će joj, ako je vidi, ponuditi da je poljubi. Rekao je prijateljima da će zazvoniti na crkvena zvona kako bi znali da se poljubio s navodnim duhom. Zatim je krenuo prema crkvi i njegovi su prijatelji stajali u iščekivanju, ali kad nisu zazvonila božićna zvona, zabrinuli su se i odlučili provjeriti svog prijatelja. Kad su ga pronašli, bio je srušen u zvonarskoj komori. Drhtao je tvrdeći da je stvarno vidio duha, a zatim je iznenada umro.
Još jedno viđenje dogodilo se 1975. godine, a postojali su čak i fotografski dokazi. To se nije dogodilo na Badnjak, već tijekom vrućeg kolovoškog dana kada je žena po imenu Diane Berthelot bila u posjetu crkvi sa suprugom i sinom. Patila je od upale uha pa je odlučila izgovoriti molitvu za ozdravljenje i tada je doživjela miran i topao osjećaj. U isto vrijeme suprug ju je slikao dok se molila. Tek su mjesecima kasnije pregledali fotografije i primijetili da je ukazanje sjedilo iza gospođe Berthelot dok se molila. Neobjašnjiva figura izgledala je poput žene odjevene u svijetle boje i kapuljaču iz starijih vremena.

Kad se sljedećeg ljeta vratila u selo, pokazala je sliku danas pokojnom vikaru iz Worsteada, vlč. Pettitu, koji je nastavio pričati gospođi Berthelot o "bijeloj dami" koja je iscjeliteljica i daje na znanje njezino prisustvo kada je netko bolestan. "Od tada sam se vratila u crkvu puno puta, ali nikad se više ništa nije dogodilo", izjavila je.
Brojni mještani tijekom godina su prijavljivali svoje susrete sa "Bijelom damom". npr.Čovijek po imenu Max Darbyshire komentirao je na stranici ghostsnghouls.com da je jedan čovijek koji je inaće vozio dostavno kombi sa ribom često viđao bijelu damu koja se kretala okolo crkve, da je čak i prolazila kroz vrata, a mnogo je puta vidio neobjašnjivu bijelu svijetlost po prozorima crkve. Misterija je u tome što uopče nije znao za priću o "Bijeloj dami", nego su mu je mještani rekli tek kad je u birtiji tvrdio da je vidio anđele u crkvi. Jedana također zanimljiva prića dolazi od komentatora koji tvrdi da kad je bio u tinejđerskim godinama pio sa prijateljima na mjesnom groblju koje se nalazi u sklopu ove crkve kad se odjednom iznad jednog njegovog prijatelja pojavila velika bijela silueta žene koja ih je gledala mrkim pogledom. Tvrdi da više nikad nisu išli pit na to groblje.
Bez obzira je li namjera "bijele dame" ozdraviti bolesne ili prestrašiti one koji ne poštuju njezin prostor (ili oboje), poznato je da se ona pojavljuje u crkvi svakog Badnjaka pa držite oči otvorene ako ste u tom području.

Mit o plemenu

MIT O PLEMENU KOJE ZNA ŠTO NE BI TREBALO: Tek moderni teleskopi otkrili su ono što su oni već znali.

Bez obzira na objašnjenje, mitologija Dogona ima i jednu prilično stvarnu i jezivu posljedicu
Etnolog koji je godine proveo s misterioznim afričkim plemenom govori da su znali za Saturnove prstenove i Jupiterove mjesece, no najviše je šokiralo to što su znali kako je Sirius zapravo dvojni sustav zvijezda, kao i da je mala zvijezda iznimno teška.

Predavane koje mu je promijenilo život
Marcel Griaule bio je prilično dobar student, osobito u matematici. Nedavno je služio kao dobrovoljac u francuskom zrakoplovstvu i težio  je upisati Lycée Louis le Grande, jednu od najelitnijih viših škola  u Francuskoj.  No sudbina ga je odvela u sasvim drugom pravcu nakon što je 1920. prisustvovao konferenciji  na kojoj su govorili Marcel Mauss, etnolog, sociolog i povjesničar religije, te lingvist Marcel Cohen.

Pod dojmom predavanja, Griaule se odlučuje  u potpunosti posvetiti etnologiji. Između 1928. i 1933. sudjelovao je u dvije etnografske ekspedicije, a u tom je razdoblju (1930.) došao u kontakt s tajanstvenim afričkim plemenom: Dogonima. Dogoni su pleme koje živi u pustinjskoj zemlji Maliju, blizu granice s Burkina Fasom.  Prema svemu sudeći, tamo su se doselili bježeći od pritisaka afričkih srednjevjekovnih carstava, oko 1000. godine, tijekom žestokih borbi na obalama rijeke Niger.

Složena kozmogonija – puno detaljnija no što bi trebala biti
Griuale je prvi puta je došao u kontakt s misterioznim plemenom dok je  Maliju  bio zajedno s Germaine Dieterlen, još jednom  Maussovom učenicom koja je bila duboko zainteresirana za proučavanje drevnih mitova. Od tog trenutka rađa se misterija Nomma, dogonskog božanstva koje otkriva da kozmogonija ovog afričkog plemema  puno detaljnija no što bi smjela biti.

Na prvi pogled, dogonska priča o nastanku svijeta je možda složena, ali ni po čemu neobična jer se isto može reći i za mitove drugih naroda. No neki tvrde kako njihova, naoko prilično jednostavna  slika svijeta , u stvarnosti skriva vrlo duboko znanje o svemiru i nebeskim tijelima.

U središtu njihove kozmogonije je Amma, bog koji je stvorio sve od gline, točnije  od glinenih ćupova i komada gline koje je razbacao svemirom.
Kao i kod drugih mitova koji se prenose usmenom predajom, postoje  značajne razlike od mjesta do mjesta, no osim Annua, ključnu ulogu u dogonskoj mitologiji igraju bijela lisica, iskvareno stvorenje nastalo silovanjem, i nommo, boožanski par blizanaca.

Božanski blizanci koji su ljudima donijeli znanje
Svaki par blizanaca imao je i muške i ženske karakteristike. Prvi par, Yorugho, koji se rodio prerano bio je nesavršen i od njega su nastali svi ljudi.  Drugi, savršeni par blizanaca, bili su Nummo, vodenih duhovi koji su disali na škrge. Mnogi poklonici teorije o ljudima gušterima koji su došli iz svemira na Zemlju u ovoj predaju vide dokaz svojih teorija zavjere. Iako je prilično nategnuto povezivati guštere i vodozemce, ističu i drugi ključni detalj.

Prema dogonskoj mitologiji, Nummo su ljudima donijeli znanje. Ovi poluljudi-poluribe su bili istodobno i i muškarac i žena, a obzirom na to da su bili savršeni, odmah nakon rođenja su uzašli su na nebo i naselili se na planetu koji kruži oko zvijezde Sirius.
Pridavanje značajne mitološke uloge najsjajnijoj zvijezdi na svodu nije neobično, no ono što je šokiralo su detalji koje su znali.

Znali za skrivenu zvijezdu koja kruži oko Siriusa?
Griaule je tvrdio kako su  Dogoni su zapravo bili svjesni činjenice da je Sirius binarni sustav, tj da se sustav sastoji od dvije zvijezde, Siriusa A i Siriusa B; bili su svjesni činjenice da se Sirius B okreće oko Siriusa A  eliptičnom orbitom i tijekom razdoblja koje odgovara 50 godina. Tako je, tvrdio je Griaule, njihova tisućljetna predaja govorila o dvije zvijezde, koje su nazivali Sigi Tolo i Po Tolo, a  američki astronom Alvan Clark je postojanje Siriusa B.  otkrio tek  1862. godine tada najmodernijim teleskopom.

Za Dogone je Sirius B, odnosno Po Tolo,  bila domovina Nummoa, ali misterij njihove kozmogonije ovdje ne završava. Dogoni su planet Saturn  zamišljali okruženog ureolom, pokazujući tako da su znali za njegove prstenove; a znali su da  i planet Jupiter ima oko “četiri suputnika”, što točno odgovara njegova četiri glavna mjeseca.

Pričali o Saturnovim prstenovima i Jupiterovom mjesecima
Kao da to nije dovoljno, prikazali su Zemlju kao kuglu i znali su da se ta sfera vrti oko svoje osi, a zajedno s ostalim sferama (planetima) i oko Sunca; posljednje, ali ne najmanje važno, iznenađuje da su Dogon, ili u svakom slučaju starješine sela, opisali našu galaksiju kao neizmjerni spiralni oblik.

Sve su ove informacije praktički nepristupačne bez odgovarajuće astronomske opreme kojom Dogoni nikada nisu raspolagali. Sve ove tvrdnje Griuale je skupljao godina koje je provodio s afričkim plemenom, a oni koji osporavaju teze o drevnom znanju Dogona upravo u tome vide i najveći problem – kažu da je kroz razgovor sam objašnjavao svoje viđenje kozmosa,  i tako „kontaminirao svoju studiju,  odnosno da su mu starješine govorile ono što želi čuti i puno važnije, u dogonsku sliku svemira ugradio svoje znanje pa ni jedan etnolog poslije njega nije mogao u potpunosti odvojiti izvornu dogonsko kozmogoniju od onoga što je u tu priču ubacio sam Griuale.

‘Mala ali teža od svog olova’
Ipak, pobornici teorije kako su Dogoni imali pristup drevnom znanju navode još jedan važan detalj kojeg  Griuale nikako nije mogao usaditi Dogonima.
Po Tolo, zvijezdu domovinu svojih božanskih Nummoa, opisalu su kao malo ali težu od svog olova, a i sam naziv Po, ujedno se odnosi i na  žitaricu, karakterističnu prema tome što je neočekivano teška obzirom na malu veličinu.  Sirius B bijeli patuljak i kao takav ima vrlo visoku gustoću, o čemu se u astronomskim krugovima počelo nagađati kada je Griale već bio s Dogonima,  a objavilo se mnogo kasnije.

Navode ih i kao dokaz o drevnim izvanzemaljcima
Mnogima je to krunski dokaz kako Dogoni znaju ono što nikako ne bi trebali znati i kako njihovo znanje nije rezultat tek drevnih nasljeđa stečenih promatranjem neba i zvijezda golim okom. A drugi idu i korak dalje.  U Nommoima, božanskom paru blizanaca koji su sišli na Zemlju i ljudima podarili znanje vide očitu poveznicu s drugim mitovima koje „dokazuju“ kako su gušterolika bića iz svemira podarila ljudima civilizaciju. Ista vrsta stvorenja prisutna je u povijesti Mezopotamije koja je tijekom III stoljeća prije Krista napisana od svećenika Berosoa; zvao se Oannes, tijelo mu je bilo slično ribi, živio je samo u vodi i imao stopala slična čovječjim.

Jeziva praksa kao rezultat mitologije
No uz spektakularne maske i ritualne plesove, dogonska mitologija i vjerovanje u dvospolne blizance oji su sišli s neba  sigurno ima i jednu jezivu posljedicu. Prema dogonskoj religiji, svatko se rađa i s muškim i ženskim seksualnim elementima, baš kao i njihovi Nommo.  Prepucij se smatra ženskim elementom kod dječaka, a klitoris muškim kod djevojčica. Kako bi djeca postala odrasle osobe i zauzela svoj pravi seksualni identitet, dječaci prolaze obrezivanje, a djevojčicima se unakazuju spolni organi.

Vorkuta, grad duhova

Vorkuta – zaleđeni grad duhova koji je istovremeno sablastan i spektakularan

Fotografkinja Maria Passer otputovala je u zaleđenu rusku pokrajinu Vorkuta kako bi uhvatila prizore nekad živahnog, a danas u potpunosti zaleđenog grada.
Passer je o Vorkuti čula od svoje prijateljice, također fotografkinje, čije su je fotografije oduševila.

Odmah je znala da je pronašla svoju novu avanturu i krenula s planiranjem putovanja u jednu od najhladnijih ruskih pokrajina.
Ljepota Vorkute, kao i njena tužna povijest bili su odličan mamac za Mariu koja je spakirala toplu odjeću, pripremila dron i fotografsku opremu te u pratnji dva prijatelja krenula prema ruskom arktičkom sjeveru.
Ovo napušteno mjesto možda izgleda mračno i tužno, ali fotografije koje je Maria napravila pokazuju jednu sasvim drugačiju, prekrasnu i inspirirajuću priču.
Grad je osnovan 1930-ih godina originalnog imena “Radni kamp Gulag” i predstavljao je mjesto gdje su zatvorenici, pod vladavinom Staljina bili prisiljeni kopati ugljen.

Nakon nekoliko godina područje Vorkute postalo je primamljivo mjesto za život koje je nudilo siguran posao i dobru plaću. Ljudi su počeli dolaziti i kroz nekoliko mjeseci radni kamp je počeo poprimati obrise grada koji se činio kao lijepo mjesto za život.
Raspadom Sovjetskog Saveza mnogi su rudnici zatvoreni, a rudari koji su tamo radili odjednom su ostali bez posla.
Budući da se Vorkuta nalazi u izoliranoj regiji Rusije, nezaposleni rudari bili su prisiljeni pronaći nove poslove u drugim gradovima. Milijun ljudi napustilo je ovaj kraj i od tada Vorkuta izgleda kao da je vrijeme stalo.
Iako je najveći dio stanovništva napustio ovo područje, Maria je tijekom svoje ekspedicije ugledala svjetlo u nekoliko stanova gdje žive ljudi koji jednostavno nisu imali izbora.
Razlog je taj što ljudi nemaju novca da se presele i kupe novi dom pa su prisiljeni, a ove u kojima žive nemoguće je prodati.

Oni koji žive u ovom području u nabavku moraju u najbliže mjesto udaljeno preko pola sata vožnje.
Oni koji su se nakon raspada SSSR-a preselili nisu uzimali svoje stvari već su ih ostavili u svojim domovima.

U to vrijeme bilo je preskupo transportirati bilo što više od jedne torbe tako da su domovi ostavljeni sasvim namješteni.
Fotografije koje je napravila Maria Passer izgledaju spektakularno i otkrivaju istinu o tome kako se radi o tužnom, ali i veličanstvenom gradu koji izgleda kao da je vrijeme stalo.

Scenariji koji bi mogli dovesti do potpunog uništenja Zemlje

Ovo su scenariji koji bi mogli dovesti do potpunog uništenja života na Zemlji

Supermasivne crne rupe
Naša galaksija puna je crnih rupa, čije je gravitacija toliko snažna da gutaju sve pred sobom, čak i svjetlost koja bi mogla odati njihovu prisutnost.
Znanstvenici sa Sveučilišta Durham otkrili su pet neidentificiranih supermasivnih crnih rupa, milijarda puta većih od Sunca. Takve crne rupe čak nas ne bi morale ni progutati, samo da jedna prođe pored mogla bi Zemlju izbaciti iz sunčeva sustava.

Udar golemog asteroida
Asteroid dovoljno velik da zbriše civilizaciju na Zemlji, slažu se stručnjaci, trebao bi imati promjera od najmanje kilometra - a takva vrsta udara događa se samo jednom u milijun godina. Vjeruje se da je dinosaure upravo izbrisao asteroid širok šest milja koji je udario u Zemlju prije 66 milijuna godina.
U radu Instituta za budućnost čovječanstva sveučilišta Oxford, istraživači su objasnili da bi u tom slučaju najveću opasnost predstavljali oblaci prašine koji bi otišli u gornju atmosferu, pa stvorili zimu koja bi utjecala na klimu i zalihe hrane.

Erupcija supervulkana
Permo-trijasko izumiranje, najveći izumiranje svih vremena, kada je 95 posto svih vrsta Zemlje izbrisano prije 252 milijuna godina, poklopilo se s najvećom poznatom erupcijom vulkana u povijesti, u današnjem Sibiru.
Mnogi vjeruju da je erupcija koja mijenja Zemlju odavno nastupila i ukazuju na to da će nas supervulkan u američkom nacionalnom parku Yellowstone najvjerojatnije uništiti.
Vulkan Yellowstone eruptira svakih 600.000 godina, a ta posljednja erupcija odvila se prije više od 640 tisuća godina.
Znanstvenici su otkrili da je tlo u Yellowstoneu 74 centimetara više u odnosu na 1923. godine, što ukazuje na veliko oticanje ispod parka.
Stručnjaci predviđaju da će posljedice za svijet biti katastrofalne kada ponovno 'podivlja'. Sunce će blokirati pepeo, temperature će pasti za 21 stupanj, kiša će se pretvorila u kiselinu, a većina će ljudi, možda čak i svi, naprosto biti izbrisana.

Naleti gamma zraka
Naleti gama zraka vjerojatno su uzrokovani spajanjem dvije urušene zvijezde i najmoćnija su (poznata) eksplozija energije u svemiru. Dosad su zapaženi u galaksijama udaljenim milijunima svjetlosnih godina.
Ukratko, kad bi intenzivan bljesak gama zraka osvijetlio Zemlju na samo desetak sekundi, skuhao bi atmosferu i uništio ozonski omotač, a što bi dovelo do masovnog izumiranja.

'Ustanak strojeva'
Možda smo film Terminator svojedobno doživljavali kao znanstvenu fantastiku, ali strojevi koji će biti sposobni samostalno razmišljati i djelovati nadomak su tome da postanu stvarnost, piše taj autor.
Čak je i izumitelj Elon Musk upozorio da bi umjetna inteligencija mogla biti "najveća egzistencijalna prijetnja" s kojom će se ljudi suočiti.
I pokojni Stephen Hawking rekao je nešto na tu temu: "Razvoj potpune umjetne inteligencije mogao bi označiti kraj ljudske rase. Ljudi koji su ograničeni sporom biološkom evolucijom ne bi se s time mogli natjecati i bili bi zamijenjeni", kazao je Hawking.

Umiruće sunce
Ta zvijezda nalazi se na pola svog životnoga vijeka, a kada počne umirati za nekoliko milijardi godina, počet će se širiti.
Površina sunca tada će se početi približavati Zemlji, što znači da će sunčevo gravitacijsko polje osnažiti i vjerojatno dovesti do toga da Zemlja ispari.

Izvanzemaljci
Odavno svi nagađamo o tome postoji li još negdje u svemiru život i je li superioran u odnosu na nas. Ako postoji i ako smo mu zanimljivi, čak ni eventualni ratovi ne bi bili jedini apokaliptični ishod.
Bilo bi dovoljno da ti izvanzemljani krenu iskorištavati i odnositi naše prirodne resurse.
Toj teoriji je bio sklon i Stephen Hawking : "Ako nas izvanzemaljci ikada posjete, mislim da će ishod biti vrlo sličan onom kada je Kristofor Kolumbo prvi put stigao u Ameriku, a što nije završilo povoljno za Indijance", rekao je svojedobno.

'Planeti-skitnice'
Prilikom formiranja solarnih sustava, energija može uzrokovati izbacivanje planete iz orbite.
Takvi planet-skitnice potencijalno bi mogli predstavljati fatalnu opasnost po nas, jer bi već i sam gravitacijski pomak doveo do ekstremnih vremenskih obrazaca.
Jedna teorija čak sugerira da bi planet-skitnica mogao izravno pogoditi Zemlju - i to ne bi bilo potpuno bez presedana. Prema NASA-i, Mjesec je nastao kada se 'proto-Zemlja' sudarila s drugim planetom veličine Marsa.

Svršetak svemira
Teorija 'Velikog rascjepa' sugerira da se svemir širi zbog tamne energije, a galaksije se sve više udaljavaju jedna od druge.
Pretpostavlja se da će na kraju, kako će se ovo širenje ubrzavati, svemir na kraju 'urušiti' jer će tamna energija postati dovoljno snažna da rastrgne atome.

Tajne Vatikana

Papa je govorio o Nibiruu i nadolazećoj apokalipsi:

Svijet je obeshrabren njegovim izjavama. Papa je rekao o nevjerojatnim informacijama. Rekao je da će tajanstveni planet X uskoro letjeti vrlo blizu Zemlje. To će, prema njegovim izjavama, izazvati kataklizme, pa čak i apokalipsu. Ljudi su bili zapanjeni njegovim izjavama.

Napominje se da su takvi zaključci doneseni u Apostolskoj palači. Svećenik je rekao svoje mišljenje o budućnosti čovječanstva. A njegove se riječi temelje na činjenici da naš planet potresa Nibiru.

Začudo, mediji su zanemarili Papine zaključke. Papa je također najavio da je Nibiru već prilično blizu Zemlje. Stoga je proglasio da bi cijelo čovječanstvo trebalo provoditi vrijeme u molitvi i nadati se najboljem.

Međutim, Papa nije naveo točan datum kada će se tajanstveni planet X približiti svijetu dovoljno da izazove pravi kaos. Nekoliko onih koji su uspjeli saznati njegove riječi sjetili su se da je ne tako davno u Kaliforniji bilo kiša meteora. Svijet je također gledao ljubičaste zalaske sunca i portale u druge svjetove.

Kako su se vijesti donekle širile, mnogi su bili zapanjeni. Trenutno su zabrinuti znanstvenici započeli svoja istraživanja kako bi dokazali autentičnost Papinih riječi.

Podsjetimo da su u Sibiru stručnjaci pronašli tragove civilizacije nepoznate znanosti. Osim toga, jučer su mnogi saznali da je običan Amerikanac prije 80 godina dokazao postojanje Nibirua.

Vatikanski tajni arhiv, planet Nibiru i treća tajna Fatime.

Tajni arhiv Vatikana jedan je od najtajnijih izvora informacija koji čuva tajne treće tajne Fatime, pa čak i planete Nibiru. Prema nekim izvješćima, opseg tekstova prelazi 150 milijuna. Ovdje se prikupljaju informacije gotovo od vremena stvaranja svijeta, pohranjujući nevjerojatno znanje.
Ako poredate arhivske tekstove, oni bi se protegli oko 65 kilometara. Kaže se da tajni materijali sadrže zakulisne odluke mnogih vladara. Ovdje se pomno čuvaju prepiske i tekstovi koji datiraju iz osmog stoljeća. Prema mnogim ljudima, arhiva se može koristiti za provjeru povijesti i utjecaja rimokatoličke organizacije od njezinog početka.

Zamislite samo količinu tajnih podataka u vatikanskim arhivama koja bi se tamo mogla sakriti, u mraku strogih ograničenja. Među svim nagađanjima i teorijama otkrivenim tijekom godina, postoji nešto što je dugo bilo rezultat brojnih kontroverzi i danas ćemo se opet vratiti misteriju.

TAJNE VATIKANA.
Sveta je Stolica kroz povijest pokazivala veliki interes za zbivanja u svemiru. Sudjelujući u uroti o izvanzemaljskoj tajni, šuteći o slučaju Roswell ili sastanku predsjednika Eisenhowera s izvanzemaljskom delegacijom 1954. i drugim "fikcijama", Vatikan je razvio vlastiti tajni program praćenja izvanzemaljskih događaja.

 

Nakon incidenta u Roswellu, papa Pio XII. Radio je s američkim biskupima na stvaranju vatikanske obavještajne službe. Crkvena tajna služba osmišljena je za koordinaciju informacija o izvanzemaljskim pitanjima uz pomoć dva tajna povjerenstva CIA -e - izvan predsjedničke administracije.

Godine 1993. završena je izgradnja teleskopa Arizona Church, prvog vrlo sofisticiranog infracrvenog teleskopa na svijetu. Izgradnja je započela nakon utvrđivanja činjenice da su neka suptilna tijela i energije nepoznatog podrijetla zarobljena samo infracrvenim zračenjem.

Jeste li primijetili da je infracrvena tehnologija odmah uklonjena sa civilnih kamera širom svijeta? Obratimo pozornost na još jednu stvar - teleskop se nalazi točno u epicentru dvaju najpoznatijih područja u smislu moderne povijesti ufologije: Područje 51 i Roswell.

Tajna povjerenstva Vatikana i Sjedinjenih Država 1990. odlučila su nastaviti suradnju te su stvorila program Siloe. Cilj projekta bio je poslati u svemir istoimenu sondu s misijom fotografiranja vrlo zanimljivog "nebeskog tijela".

znate li kako se zvalo tajanstveno nebesko tijelo? Svemirski objekt koji je vjerojatno usmjeren prema Zemlji već je 7 godina poznat kao planet Nibiru. U davna vremena Nibiru je bio predmet promatranja babilonskih astronoma, a zatim i sumera.

Ovaj znatiželjni projekt klasificiran je kao "Secretum Omega", odnosno ima strogo tajni karakter Vatikana. Projekt visokog prioriteta također ima privatna sredstva putem Vatikanske opservatorije (naravno, bez uključivanja porezne agencije).

Cilj projekta Siloe bio je prići Nibiru i fotografirati tajanstveno nebesko tijelo. Čim je prva faza misije završena, Siloin je brod promijenio kurs i ponovno se približio Zemlji kako bi fotografije prenio u bazu Vatikana.

PLANET NIBIRU I TREĆA TAJNA FATIMA.
Tajna baza smještena na Aljasci počela je primati informacije iz Siloe u listopadu 1995. godine. Tajna tajni postala je djelomično dostupna 1997. godine, kada je otac isusovac Malachi Martin, savjetnik u Vatikanu i poznavajući treću tajnu Fatime u jednoj od knjiga, spomenuo navodnu prijetnju Zemlji od planete Nibiru.

Godine 1999. neočekivano je umro dr. Martin Brendan Malach, stariji u isusovačkom redu, otkrivši neke prilično zastrašujuće tajne.

Jasno je da je ono što se dogodilo natjeralo mnoge na brojne pretpostavke: određene su službe ušutkale Martina Malachija. Treća tajna Fatime povezana je s dolaskom Nibirua, koji predstavlja veliku prijetnju za naš planet (planet Nibiru je već tri desetljeća na rubu Sunčevog sustava)

Navodno NASA -ino istraživanje iz 1988. otkrilo je detalje o tajanstvenom planetu X s procijenjenim orbitalnim razdobljem od preko 1.000 godina. Naravno, neki ljudi na vlasti dobro znaju da se Nibiru približava Zemlji s katastrofalnim posljedicama za čovječanstvo, pa se stoga projekt kolonizacije Marsa provodi u tolikoj žurbi .

Rečeno je da planet Nibiru šalje egzotične valove "čestica" energije plazme, ispunjavajući naš Sunčev sustav. Protok energije u konačnici će zaustaviti kretanje Zemlje, izazivajući tako katastrofalne promjene u Zemljinoj klimi. Istina, potpuno je neshvatljivo kojoj svrsi slijede svojim postupcima.

Misterija nestalih aviona

Pet aviona s posadom nestali u istom danu

Autor i povijesničar Giles Milton u svoj knjizi "Fascinating Footnotes From History" tvrdi da je otkrio istinu o jednoj od najvećih svjetskih misterija u povijest zrakoplovstva, a to je nestanak pet američkih aviona iznad Atlantika prije više od sedamdeset godina. Sve je počelo kao rutinski trening let. U poslijepodnevnim satima 5. prosinca 1945. godine, pet bombardera uzletjeli su iz mornaričke baze Fort Lauderdale na Floridi. Svih pet aviona bili su poznati imenom "Let 19" i krenuli su vježbu koja je trebala trajati tri sata. Međutim, kada su došli na područje Bermudskog trokuta, stvari su krenule po zlu. Poruka koju je kontrola leta dobila tog kobnog 5. prosinca 1945. godine bila je dosta neobična. "Sve izgleda čudno, kao da smo ušli u bijelu vodu. Potpuno smo se izgubili", javio je jedan pilot.

Nakon tih riječi čulo se samo pucketanje i tišina, a pet aviona na "Letu 19" nestali su bez traga. Izgubili su se iznad Atlantskog oceana, na području "Bermudskog trokuta". Njihov je slučaj postao poznat kao jedan od najvećih misterija, jer nikada nije pronađena nijedna olupina aviona, kao ni tijela pilota. Ukupan broj žrtava bio je 14. No, ovoj bizarnoj priči nije kraj. Nakon ovih pet aviona koji su nestali, svaki se trag izgubio i avionu koji je krenuo u potragu za njima, a u kojem je bilo 13 članova posade i spasioca. Nakon njih, između 1948. i 1949. godine još su tri letjelice nestale na tom području. Misterij se pojavio i oko jahte Connemara IV, koja je također nestala, ali je naknadno pronađena,no bez ijednog člana posade. U svojoj knjizi Milton tvrdi da bi istina o nestalim avionima i Bermudskom trokutu konačno mogla biti otkrivena, piše Telegraph. U vrijeme kada su avioni nestali u fokusu istrage bio je poručnik Charles Taylor, iskusni pilot s višegodišnjom karijerom instruktora letenja. Svaki njegov učenik koji je bio dio ekipe Leta 19, imao je barem 300 sati letenja, a nitko od njih nikada nije prijavio da je imao problem na svom letu. Milton ističe da djelovi razgovora koji su se odvijali preko radio uređaja zabilježenih oko 15.40 mogu otkriti što se dogodilo onog dana kada je nestalo pet aviona. "Ne znam gdje se nalazimo. Sigurno smo se izgubili nakon zadnjeg okretanja", rekao je preko veze jedan od članova posade, na što mu je poručnik Taylor odgovorio: "Oba moja kompasa ne rade. Pokušat ću nekako pronaći Fort Lauderdale." Nakon toga čuo se glas još jednog člana posade koji je očigledno prvi shvatio da su se izgubili. "Kada bismo znali gdje je zapad mogli bi se vratiti kući!"

U tom trenutku u Fort Lauderdaleu su shvatili da se avioni s Leta 19 nalaze sjeverno od Bahama, kilometrima od kopna i počela ih je hvatati panika. U 18. 20 opet se može čuti glas poručnika Taylora. "Moramo izbaciti sve nepotrebno iz aviona. Kada prvi padne ispod deset litara goriva, svi padamo!" O posljednjim minutama Leta 19 sve je ostalo na nagađanjima. Unatoč vrlo opsežnoj potrazi, avioni nikada nisu pronađeni. Vjeruje se da su pali u more i završili na dnu oceana. Američka mornarica odmah je pokrenula istragu, a za avion koji ih je krenuo tražiti se vjeruje da je eksplodirao u zraku. Što se tiče pet aviona, smatra se kako je riječ o ljudskoj pogrešci, te činjenici da im iz nekog razloga kompasi nisu radili. Zaključeno je kako je Taylor pogriješio kada je mislio da se nalaze iznad Florida Keysa, a ta je njegova pretpostavka dovela do toga da su se sve više udaljavali od kopna, umjesto da su mu se približavali. Kako su svi pratili Taylora, usred oceana su ostali bez goriva i završili na dnu mora.

Lov na vještice

Progon vještica planirao se stoljećima, a iako krvav, najjezivije je ono što otkriva o nama

Crkvena fiksacija i plašenje Harryjem Potterom zvuči smiješno sve dok se ne uzme u obzir da Crkva i danas vjeruje u vještice, čarobnjake i magiju više i od najzagrižnijeg potterheda. A što točno misle o njima pokazuje jedna od najmračnijih epizoda ljudske povijesti.

Od uhljeba do lomače
Otkad je civilizacije, vjerovanje u magiju i moć čarobnjaka je ukorijenjeno i neupitno, no nitko nikada nije toliko snažno vjerovao u njihovo postojanje niti im pridavao toliko važnosti s toliko jezivim posljedicama kao Crkva. Ili, bolje rečeno, crkve, s obzirom na to da protestantske zemlje možda nisu bile toliko organizirane i sistematične u progonu vještica, ali su u mnogočemu bile revnije, a svakako krvavije.
Čarobnjake i vračanje spominju već prvi pisani zakoni, no kod mnogoboških društava, oni nisu nužno zli. Ako se vještac povezuje s "našim" božanstvima, ne samo da nije loš nego ćemo ga uhljebiti u državnu službu, dati mu da za nas proriče ishode ratova i žetvi te ga nazvati svećenikom. Ako je slučajno povezan s krivim bogom, e onda je u pitanju mračna magija koju treba iskorijeniti. U prvim zakonima, pa sve do rimskih propisa također se ne kažnjavaju čarobnjaci koji ne čine štetu.

Nekim čarobnjacima dodijelili i blagdan
Dolaskom monoteizma to se drastično mijenja jer bilo kakvo povezivanje s nadnaravnim postaje idolopoklonstvo, krivovjerje i štovanje lažnih bogova. A to automatski povlači najstrašniju kaznu, čak i ako je čarobnjak tek pokušao izliječiti sina. "Čarobnjacima ne daj da žive", jasna je Knjiga izlaska (22:18).
U većini modernih prijevoda Biblije, ovaj propis Knjige izlaska preveden je u ženskom rodu "Ne daj vještici da živi", što, ponovno, dosta otkriva što o tome misli Crkva.
Promjena fokusa na žene prilično je znakovita jer u starom svijetu problem su bili čarobnjaci – zvjezdoznanci i učenjaci, a njihova uloga je tolika da su se pojavili u Novom zavjetu kao prvi ljudi (nakon pastira) koji su prepoznali dolazak Isusa. Tri mudraca – maga -  proučavajući i prateći zvijezde predvidjeli su dolazak Sina Čovječjeg.  Da su to bile žene u neko drugo vrijeme, Katolička crkva bi ih radosno spalila zbog proricanja i divinacije, ovako su čak dobili i svoj blagdan.

Elegantno rješenje za smaknuće
Štoviše, kroz povijest, čak i u vrijeme najgorih progona, Crkva je često progledala kroz prste muškarcima koji bi, prema onodobnim zakonima, bili itekako zreli za lomaču – od Nostradamusa do Paracelsusa,  a okomila se na potpuno nedužne žene, ili pak one kojima je jedini grijeh bio da su malo bolje poznavale ljekovite trave.
Strogo tehnički, Crkva nije spalila ni jednu osobu,  jer se i onda kao i danas deklarativno jako zalagala za život, kako ponavljaju "od začeća do prirodne smrti", no našli su spretan način kako to zaobići – osuđenu vješticu su "predali svjetovnim vlastima". Nakon takve formulacije bilo je posve jasno što slijedi, ponekad i od iste osobe – jer biskup Svete Crkve nije mogao izreći smrtnu kaznu, ali isti taj biskup kao vlastelin feuda jest.

Tko ne vjeruje u čarobnjake, ne vjeruje u Bibliju
Koliziju kršćanskog nauka i i svoje prakse, Crkva je i inače dosta umješno znala pomiriti.  Iako prema shvaćanju abrahamskih religija, sva moć dolazi od Boga, Stari zavjet na više mjesta pokazuje kako su čarobnjaci stvarni, a njihova moć nadnaravna i neupitna. Od egipatskih čarobnjaka koji odgovaraju na Aronova i Mojsijeva čuda pred faraonom, do prizivanja mrtvih vračarice iz Endora, moglo bi se čak reći i da svaki pravi kršćanin mora vjerovati kako su čarobnjaci stvarni. Štoviše, sv. Augustin točno to i kaže.
Teološko objašnjenje, koje je sv. Augustin uobličio, svodi se na to da čarobnjaci djeluju preko demona koji u svom zračnom tijelu obitavaju u atmosferi, a kako imaju nevjerojatno oštra osjetila i nevjerojatno se brzo kreću, lako uvjere ljude da vide budućnost i čine čuda. Tako mame ljude da štuju njih, a ne Boga, a u krajnje elegantnom potezu, time objašnjava i sve bogove drugih religija – to su zapravo tek demoni iza kojih stoji glavni posrnuli anđeo.
Elegantno objašnjenje imalo je strašnu posljedicu – vračari, čarobnjaci i vještice odjednom nisu bili tek praznovjerni i naivni, nego heretici koji štuju krivoga boga.

Dugo ih je mučilo kako se demon seksa
A još strašnije temelje masovnom progonu žena udarila je skolastika kada je u 13. stoljeću odbacila tezu zračnog tijela demona te rekla kako su demoni i anđeli bestjelesni, ali mogu uzeti tijelo. Zvuči kao dosadan teološki detalj, ali je bio ključan za mahniti progon vještica jer je značio da se demoni mogu seksati sa žrtvama. Posljedice toga osjetile su sve vještice koje su redom morale priznati spolni odnos sa đavlom.
Ako može s drugim ženama, sigurno je začaran.

Freud bi imao štošta za reći...
 O crkvenoj opsjednutosti seksom dovoljno otkriva i Gracijanov dekret iz 11. stoljeća (koji je kasnije uvršten u zbirku crkvenog prava). Čitavo poglavlje posvećeno je impotenciji, koja je opravdani razlog za razvrgnuće braka, a postoji jasan dokaz da je muška nemoć posljedica čaranja – ako se nije mogao seksati sa svojom ženom, a mogao je s drugima, to je jasan dokaz da je žrtva zlih vještica.
No usprkos teološkim raspravama,  u 11. i 12. stoljeću vjerovanje u moć vještica i čarobnjaka i dalje je u povojima – ljudi su uglavnom zaokupljeni preživljavanjem, vlastelini unutarnjim ratovima, a Crkva puno realnijim prijetnjama – od raskola i brojnih sekti do rastućeg Islama. Procesi protiv čarobnjaka i vještica postoje, ali su relativno rijetki, a još se rjeđe koristi mučenje.
Čak i crkveni oci odbacuju sumanute priče o vješticama koje lete kao narodna vjerovanja koja su demoni usadili ljudima u glavu. Sve dok i crkveni oci nisu došli do te ideje te nadmašili čak i one i najfantastičnije, pa tako u zloglasnom Malju za vještice pričaju o  vješticama koje beru penise sa stabala ili ih kradu muškarcima, drže kao ljubimce i hrane ih zobi.
Kako jača centralna vlast tako i crkva ima sve više vremena pozabaviti se ključnim problemom vještica, a iako vjerovanje u čarobnjake nije proglašno dogmom, ako u njih ne vjerujete znači da ne vjerujete u demone koji su pali anđeli, a to pak znači da ne vjerujete u anđele. Još jedno elegantno crkveno rješenje zbog kojeg su mogli proglasiti heretikom svakog tko se ne slaže s idejom da treba nemilosrdno progoniti susjede samo jer je netko rekao da ih je vidio kako jašu na metli.  

Eto vraga, skok na skok
U 13. stoljeću stasa i drugi ključni moment – ugovor između čarobnjaka i demona. Ugovor s vragom nije sklopio samo Šeoin postolar, Faust ili pak vještice koje su s vragom općile, taj ugovor može biti i prešutan. Tako na ugovor sa đavlom pristaje i onaj tko čita horoskope, kuca o drvo da ne urekne... Sve u svemu, demoni su marili za zaštitu potrošača manje i od agenata telekoma.
S vremenom vještice postaju sve moćnije, priče o njima sve fantastičnije, a "dokazi" o čaranju, odnosno herezi, sve brojniji i jednostavniji pa broj vještica eksponencijalno raste.

'Za opće dobro'
Pritom, tadašnji ljudi nisu bili ništa manje suosjećajni od nas, ništa zlobniji niti išta krvoločniji. Samo su vjerovali kako su jeziva smaknuća njihovih susjeda nužna za veće dobro,
"Prestankom progona vještica čovjek se nije oslobodio onoga što je činilo suštinu te pojave: slijepe nekritične vjere u određene dogme koje opredjeljuju određeni nazor na svijet, istovremeno popraćene krajnjom mržnjom i bešćutnosti prema svima onima koji ne dijele isto mišljenje. Proučavajući ovu pojavu istražujemo nažalost jednu osobinu čovjeka koja će još nedogledno vrijeme biti uzrok masovnih ljudskih tragedija", istaknio je Vladimir Bayer u predgovoru knjige "Ugovor s đavlom" još 1969.

NLO u Francuskoj

NLO u Francuskoj
 
Godine 1982., jedan je od najpoznatijih slučajeva NLO-a u francuskoj povijesti, u blizini grada Nancy.
Dana 21. listopada 1982. stanični biolog poznat samo kao “Mr. Henri” (čovjek je želio ostati anoniman) je bio sa svojom suprugom u vrtu njihove kuće u gradiću Laxou, u blizini Nancyja na sjeveroistoku Francuske, jednog vedrog dana kada je vrlo reflektirajući, svjetlucavi jajolik objekt pojavio na nebu. Objekt se počeo kretati ravno prema njima, te su se supružnici brzo povukli s mjesta. 
Nakon nekoliko trenutaka zaustavio se lebdeći točno iznad njihove kuće. 

Opisan je kao vrlo gladak i metalan, "sličan beriliju", te potpuno tih čitavo vrijeme. 
Gospodin Henri je imao fotoaparat oko vrats te je  odmah pokušao snimiti fotografiju letjelice, ali uređaj nije funkcionirao, čovjek ga je pokušao pokrenuti ali kad ga je otvorio unutra je sve bilo rastaljeno, bez ikakvog izvora topline . 

Objekt bi se spustio na svega 50tsk centimetara iznad tla i jednostavno bi ostao tamo punih 10tak minuta prije nego što se ponovno uzdigao te velikom brzinom odletio u daljinu.

Trava na mjestu letjelice je pila potpuno suha i spaljena kao i sve biljke u vrtu. Sve su bile osušene i uvele kao da je na njih djelovala neka sila, a dio plodova na drveću u blizini  rasprsnuo se i “skuhao” kao da je na njih djelovala velika vrućina.

 Istražitelji na mjestu događaja došli bi do zaključka da je na vegetaciju utjecala neka vrsta intenzivnog "elektromagnetskog vala" no više od toga nisu uspjeli otkriti. 
Slučaj nikad nije riješen, a upravo zbog toga navedeni gospodin želio je ostati anoniman.

Oni dolaze

Pentagon proslijedio dio dokumenata vezanih uz NLO-e, spominje čak i zatrudnjele žene s izvanzemaljcima!

Dokument je objedinjeno nazvan "Anomalni akutni i subakutni učinci na ljudska i biološka tkiva", a u suštini otkriva što su sve ljudi prijavljivali nakon što su bivali izloženi nepoznatim letećim objektima

Nakon više od četiri godine čekanja, novinari britanskog tabloida The Sun napokon su od Obrambene obavještajne agencije SAD-a (DIA) dobili na uvid više od 1500 stranica vezanih uz susrete ljudi s nepoznatim letećim objektima.

Dokument je objedinjeno nazvan "Anomalni akutni i subakutni učinci na ljudska i biološka tkiva", a u suštini otkriva što su sve ljudi prijavljivali nakon što su bivali izloženi nepoznatim letećim objektima, odnosno, kako ih se danas u vojnom žargonu naziva, anomalnim naprednim zrakoplovnim sustavima.

NLO-i su u tom dokumentu opisani kao potencijalna prijetnja interesima Sjedinjenih Američkih Država, a prepričavaju iskustva onih ljudi koji su se našli u njihovoj neposrednoj blizini, bilo na tlu ili zraku.

Na listi ozljeda najvjerojatnije uzrokovanih elektromagnetskom radijacijom navedene su: opekline nastale zračenjem, oštećenja mozga, ali i utjecaji na živčane sustave ljudi.
U izvješću se dodaje da postoje čak 42 slučaja navedena u medicinskoj dokumentaciji, ali i još 300 sličnih liječničkih "neobrađenih" slučajeva nakon susreta s "anomalnim objektima".

U izvješću se, nadalje, navode i druge (nus)pojave susreta kao što su otmice ljudi, trudnoće "nepoznatoga podrijetla", seksualne susrete, iskustva paralize, telepatije, percipirane teleportacije, osipe, mučnine, amnezije, nesanice...

Zanimljivo, dokument također ističe i sljedeće: "Postoje povjerljive informacije koje su vrlo relevantne za predmet ove studije i objavljen je samo mali dio literature", što upućuje na zaključak da vlada zna još puno toga što nije navedeno.

Inače, dokumenti koje je DIA ustupila novinarima The Suna, vezani su uz Pentagonov donedavno tajni "NLO program" nazvan Napredni identifikacijski avijacijski program prijetnji (AATIP), a predstavnici DIA-e su potvrdili da su dijelove dokumenata ipak zadržali zbog, kako su naveli, zabrinutosti za privatnost te povjerljivost.
>whistler<

Okultizam i njegove opasnosti

Nešto o delfinima

Delfini imaju neokorteks (kora velikog mozga) razvijeniji od ljudskog.  Imaju samosvest, komplikovane misaone tokove i međusobno daju unikat...