petak, 11. veljače 2022.

Ljubimci mogu vidjeti paranormalne stvari

Da to je tacno. Imam iskustva sa tim. Posto cio svoj zivot imam pse i mačke, mogu vam reći da sam dozivjela neke njihove promjene ponašanja, sto se kaze "kao da su vidjeli duha"
Moja macka nekada nocu zna da se zagleda u zid i sva se nakostrijesi, tako stoji po 15 minuta i uopšte se ne obazire na mene, cak ni na svoje omiljene poslastice. Cak me je jednom i ogrebla kad sam je pokušala dotaci u tim trenucima. Moj pas(koji je nazalost uginuo) pekinezer Mimi, je obožavala mog oca, stalno se igrala sa njim. Poslije njegove smrti je jako tugovala i uginula je za njim. Ali nekada nocu je imala obicaj da trci po kuci, nosi svoje igračke i laje kao dok je tata bio ziv, jer tako se on igrao sa njom. Poslije bi opet potisteno legla i tugovala. Psi i mačke mogu da osjete sve paranormalne aktivnosti koje se dešavaju a mi ih nismo svjesni. Mogu cak osjetiti i ako je vlasnik bolestan a ne zna za svoju bolest. Da li je to zbog toga što imaju razvijeno to sesto culo ili ko zna. Nadam se da jos neko ima slicna iskustva sa svojim ljubimcima, volila bi da pisete o tome. 

Okultizam i njegove opasnosti

Nešto o delfinima

Delfini imaju neokorteks (kora velikog mozga) razvijeniji od ljudskog.  Imaju samosvest, komplikovane misaone tokove i međusobno daju unikat...