nedjelja, 6. ožujka 2022.

Egzorcizam

Analisa Mišel rođena 1952. godine u Nemačkoj a umrla je u svojoj 23. godini. Uzrok njene smrti je bila upala pluća a do vremena njene smrti na Analisi je izvedeno 67 rituala egzorcizma od strane 2 katolička sveštenika. Od čekga su 42 bila snimljena na audio traku. Analisa je počela čudno da se ponaša i u svojoj 17. godini je počela da ima konvulzije (trešenje tela) ubrzo nakon toga i pored lekova bila je sklona samoubistvu, priviđao joj se đavo, čula je demonske glasove, nije podnosila slike Isusa, nije mogla da pije svetu vodu, počela je da jede paukove, nokte, režala je kao pas, vrištala po celu noć a počela je i da pije svoj urin. Nakon toga njena porodica je konačno pozvala sveštenika i ugovorili su egzorcizam. U vreme Analisine smrti ona je imala svega 31 Kg a godinama kasnije njena majka je i dalje bila ubeđena da je ona bila opsednuta đavolom i nije joj bilo žao ničega.

Lice Belmeza

Godine 1971 gospodja Marija Gomez obavljajući svoje uobičajene kucne poslove uočila je lice na svom podu. Na prvi mah nije shvatala o čemu se radi pa je uzela krpu i obrisala. Nedugo poslije toga lice se ponovo pojavilo. Od toga dana lica na njenom podu su se svakodnevno pojavljivala. Isfrustrirana, rekla je suprugu da zeli promijeniti pod. Cak i nakon promjene poda lica su opet bila tu.Cuvsi za tu pricu gradonačelnik Belmeza(gradic u Spaniji) zabranio im je bacanje poda i naredio da se taj dio iskruzi i odnese na provjere. Niko nije mogao shvatiti o cemu se radi. Tada je naredjeno kopanje oko kuće i nadjeno je dosta ljudskih ostataka. Vjeruje se da je kuca napravljena na groblju. Marija Gomez je umrla 2005 godine u 85 godini zivot, a njena kuca postala je muzej. Stručnjaci za paranormalno jos uvijek nisu dokazali o čemu se zapravo radi. Neka lica na podu su bila u agoniji neka sa osmijehom, uglavnom, sve ostaje misterija. 

Okultizam i njegove opasnosti

Nešto o delfinima

Delfini imaju neokorteks (kora velikog mozga) razvijeniji od ljudskog.  Imaju samosvest, komplikovane misaone tokove i međusobno daju unikat...