četvrtak, 17. veljače 2022.

Solarni djecaci

Suab Ahmed i Abdul Rasid pate od zaista rijetkog poremecaja. Preko dana dok je vani sunce oni normalno funkcionišu, ali Cim sunce zadje i oni se ugase. Postaju totalno paralizirani, nit mogu jesti, piti, ustati i leci, apsolutno ništa. Zovu ih solarni djecaci.
Ispitalo ih je 38 stručnjaka, izvrseno oko 300 ispitivanja i niko ne zna sta im se desava i zbog cega dolazi zbog totalne paralize.
Postoje indicije da bi razlog mogao biti taj jer su im roditelji u krvnom srodstvu, ali to su samo predpostavke.
Tako da ova bolest i stanje ovih djecaka ostaje misterija. 

Aura(da li isijavamo)

Da li vjerujete da svaka osoba na ovom svijetu ima svoju auru. Po parapsihologiji Kazu da svako ljudsko biće ima svoju auru i da je ona jedinstvena kao otisak prsta. Dosta sam citala o tome i negdje sam nasla da aura cak mijenja i boje, ovisno o nasem raspoloženju i trenutnoj situaciji. Kazu da su ljudi sa plavom aurom jedni od rijetkih, razlikuju se od "ostalih smrtnika". Samo ne znam kako i ko moze vidjeti kako neka osoba isijava i kakva je njena aura. Još sam procitala da navodno oni koji isijavaju crvenom bojom su jako ljuti i nezadovoljni ljudi. 

Bonsai stabla

Monasi su ih smatrali bozanstvom, vezom između covjeka i biljke. Kod nas Kazu da donose srecu mladencima. Sve u svemu prelijepo izgledaju, mada ih je jako tesko održati u zivotu. 

Okultizam i njegove opasnosti

Nešto o delfinima

Delfini imaju neokorteks (kora velikog mozga) razvijeniji od ljudskog.  Imaju samosvest, komplikovane misaone tokove i međusobno daju unikat...