nedjelja, 10. travnja 2022.

Pleme Hunza

Pleme Hunzall"starost njima i do 150 godina, a njihove žene rađaju sa sedamdeset godina.. ❤️❤️

Pleme Hunza je muslimansko pleme koje živi na granici između Pakistana i Indije u dolini koja se zove (Dolina besmrtnika).

Žive dugo i njihove žene rađaju sa sedamdeset godina, i nisu zahvaćene epidemijama i bolestima ovog doba, a populacija plemena je oko 920 hiljada ljudi!!

 Pripadnici plemena prate svakodnevni način života koji je tajna njihove trajne mladosti.U ishrani ovise o jedenju sirovog povrća, voća i proteina kao što su mlijeko, jaja i sir, gdje jedu samo ono što uzgajaju i imaju zdravu period posta od tri mjeseca svake godine u kojem  jedu samo svježi sok!!

Što se kupanja tiče, to je isključivo hladnom vodom, čak iu najhladnijim periodima godine, a njihova dnevna rutina uključuje pješačke udaljenosti veće od 20 kilometara!!
Njihove žene uživaju u dobrom zdravlju koje ih kvalifikuje za rađanje sa 70 godina kao da imaju dvadeset godina, i uživaju u svježoj koži kao u dječjoj koži, dok su muškarci jaki i imaju izuzetnu izdržljivost!!

A nedostatak moderne tehnologije u tom plemenu čini težak fizički napor neophodan za kontinuitet života, jer nema mjesta lijenosti, koja je jedna od najvećih prijetnji zdravlju srca, pa stoga žive i do 150 godina.

Ovi ljudi su slučajno otkriveni 1984. godine kada je radnik obezbeđenja na londonskom aerodromu zaustavio čoveka čiji je datum rođenja bio u pasošu 1932. godine, a izgleda da je imao tridesetak godina, što je izazvalo čuđenje čoveka obezbeđenja.!!
Ime Hunza znači (koji su sjedinjeni na jednom frontu kao strijele).

Ova zajednica govori bruški jezik, a za njih se kaže da su potomci jedne od armija Aleksandra Velikog koja je zalutala u četvrtom veku u jednoj od uskih planina Himalaja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Okultizam i njegove opasnosti

Nešto o delfinima

Delfini imaju neokorteks (kora velikog mozga) razvijeniji od ljudskog.  Imaju samosvest, komplikovane misaone tokove i međusobno daju unikat...