nedjelja, 1. svibnja 2022.

NLO u Francuskoj

NLO u Francuskoj
 
Godine 1982., jedan je od najpoznatijih slučajeva NLO-a u francuskoj povijesti, u blizini grada Nancy.
Dana 21. listopada 1982. stanični biolog poznat samo kao “Mr. Henri” (čovjek je želio ostati anoniman) je bio sa svojom suprugom u vrtu njihove kuće u gradiću Laxou, u blizini Nancyja na sjeveroistoku Francuske, jednog vedrog dana kada je vrlo reflektirajući, svjetlucavi jajolik objekt pojavio na nebu. Objekt se počeo kretati ravno prema njima, te su se supružnici brzo povukli s mjesta. 
Nakon nekoliko trenutaka zaustavio se lebdeći točno iznad njihove kuće. 

Opisan je kao vrlo gladak i metalan, "sličan beriliju", te potpuno tih čitavo vrijeme. 
Gospodin Henri je imao fotoaparat oko vrats te je  odmah pokušao snimiti fotografiju letjelice, ali uređaj nije funkcionirao, čovjek ga je pokušao pokrenuti ali kad ga je otvorio unutra je sve bilo rastaljeno, bez ikakvog izvora topline . 

Objekt bi se spustio na svega 50tsk centimetara iznad tla i jednostavno bi ostao tamo punih 10tak minuta prije nego što se ponovno uzdigao te velikom brzinom odletio u daljinu.

Trava na mjestu letjelice je pila potpuno suha i spaljena kao i sve biljke u vrtu. Sve su bile osušene i uvele kao da je na njih djelovala neka sila, a dio plodova na drveću u blizini  rasprsnuo se i “skuhao” kao da je na njih djelovala velika vrućina.

 Istražitelji na mjestu događaja došli bi do zaključka da je na vegetaciju utjecala neka vrsta intenzivnog "elektromagnetskog vala" no više od toga nisu uspjeli otkriti. 
Slučaj nikad nije riješen, a upravo zbog toga navedeni gospodin želio je ostati anoniman.

Nema komentara:

Objavi komentar

Okultizam i njegove opasnosti

Nešto o delfinima

Delfini imaju neokorteks (kora velikog mozga) razvijeniji od ljudskog.  Imaju samosvest, komplikovane misaone tokove i međusobno daju unikat...