Mnoge žene u hranu dodaju lovorov list, posebno u crveno meso i živinu Ne znajući razlog zašto u hranu dodaju lovorov list, kada pitate bilo koju ženu za razlog, ona vam kaže: Da bi jelu dala aromu i ukus. Dodavanje lovorovog lista mesu pretvara trigliceride u monolipide. Da bi to testirali , prepolovite jedno pile i svaku polovinu skuvajte u šerpi. U jednu šerpu stavite lovorov list, a drugu ostavite bez lovorovog lista i zabeležitenakon kuvanja, količinu masnoće u obe šerpe.
Ako imate lovorov list, ne morate da idete u apoteku, jer su nedavna naučna istraživanja pokazala da lovorov list ima mnogo prednosti. Pomaže da se rešite mnogih zdravstvenih problema i opasnih bolesti. Lovorov list leči probavne smetnje, lovorov list pomaže da se rešite nadimanja, gorušica, kiseline i zatvora. Reguliše pokretljivost creva, ispijanjem toplog čaja od lovora. Pored toga što snižava nivo šećera u krvi on je i antioksidant. Omogućava telu da proizvodi insulin, tako što ga dodajete u hranu ili ga pijete kao čaj mesec dana. Eliminiše štetni holesterol i oslobađa telo od triglicerida. Veoma korisan u lečenju prehlade, gripa i jakog kašlja, jer je bogat izvor vitamina C.
Listove možete kuvati i udisati paru da biste se oslobodili sluzi i smanjili jačinu kašlja. Lovorov list štiti od srčanog I moždanog udara, jer sadrži jedinjenja koja štite srce i krvne sudove. Bogat je kiselinama kao što su kafeinska kiselina, kvercetin, eigenol i partenolid, to su supstance koje sprečavaju stvaranje ćelija raka u telu. Eliminiše nesanicu i stres ako se uzima pre spavanja i pomaže pri opuštanju i za miran san. Ispijanje šolje kuvanog lovorovog lista dva puta dnevno rastvara kamenje u bubregu i leči infekcije... 🌿❤️🌍
Nema komentara:
Objavi komentar