petak, 6. svibnja 2022.

Duh na svetioniku

DEVOJKA NA SVETIONIKU SVETI AUGUSTIN

Tehničar za mobilne telefone je dao prijatelju da ga slika dok sedi na vrhu tornja koji je visok oko 92 metra. U pozadini je bio svetionik Svetog Augustina, iako je bio jedva vidljiv. Nakon prve slike, tehničar je uzeo telefon kako bi slikao sebe, ovaj put zumirajući pravo u svetionik.

Onda je ostavio telefon.

Kasnije te noći, oni su vraćali fotografije koje su snimili tog dana i iznenadili se kada su videli nekoga kako stoji na stajalištu svetionika. Znaju da niko nije bio tamo kada je fotografija snimljena.

Slika svakako pokazuje da je nešto tu, ali šta je, to stvarno ne mogu reći. Može se razabrati oblik haljine i duga kosa dok se čini da gleda u daljinu. Ili može biti bilo šta drugo, u suštini mnogo mutnih piksela. Ipak, mnogi to smatraju sjajnim ulovom na jednoj od najzanimljivijih ukletih lokacija na Floridi.

Svetionik Svetog Augustina je samo jedan od nekoliko koji su stajali na tom području, a prvi je bio osvetljen oko 1737. godine. Prvi svetionik bio je u opasnosti od oštećenja i rušenja na erodirajućoj plaži, tako da je 1871. godine počela izgradnja "drugog tornja" i to je svetionik koji sad vidimo.

Ovaj svetionik je doživeo tragediju mnogo puta, sa smrtima koje su zadesile čuvare i njihove porodice, ali u julu, 1873. godine, kaže se da se dogodila najzloglasnija od svih tragedija. Prilikom izgradnje svetionika ("drugi toranj") koristila su se kolica neke vrste (kabla ili ruke) za pomoć u transportu materijala za radnike. Nadzornik gradnje dozvolio je svojoj deci (sa još dvoje drugara) da se voze kolicima iz zabave. Nažalost, 10. jula, kolica i petoro dece koja su se igrali unutra skliznula ​​su iz pristaništa i upala u vodu. Spašeno je dvoje - tri devojčice su poginule u nesreći.

Mnogi ljudi je prijavilo čudne pojave na svetioniku Svetog Augustina - čuli su se glasovi kada niko nije u blizini, forme senki i nekoliko utvara, uključujući ženu na stepenicama svetionika i čoveka koji izgleda kao da luta, nadgledajući sve. Prijavljene su i dve mlade devojke na platformi blizu vrha kule.

Ova lokacija ima dosta istorije i strašnih priča.

Nema komentara:

Objavi komentar

Okultizam i njegove opasnosti

Nešto o delfinima

Delfini imaju neokorteks (kora velikog mozga) razvijeniji od ljudskog.  Imaju samosvest, komplikovane misaone tokove i međusobno daju unikat...