subota, 28. svibnja 2022.

Magicne biljke, napravite sami svoje talismane uz pomoć ovih biljaka

BILJKE ZA MAGIJU

Stari narodi su znali koje su biljke korisne za zdravlje, koje se mogu koristiti u iscjeljivanju, koje u ritualnoj magiji a koje su otrovne i treba ih izbjegavati. Ta korisna stara znanja posljednjih decenija ponovo izranjaju iz prošlosti i postaju aktuelna. U ovom nastavku govoriću o mačnim biljkama…

CRVENI LUK (Allium cepa) – vjerovalo se da štiti od napada zlih duhova. Kada se stavi u uglove kuće, navodno apsorbira negativne energije i otklanja bolesti. Stavljen ispod jastuka, navodno donosi proročanske snove. U medicini se koristi za smanjivanje krvnog pritiska, holesterola i šećera u krvi.

BIJELI LUK (Allium sativum) – se smatra veoma djelotvornim za zaštitu od zla i energetskog vampirizma. Obično se stavlja iznad vrata u kući, ali i ispod kreveta, da otjera noćne more. Smatra se da je to jedna od najjačih biljaka za zaštitu od svih vrsta negativnih, astralnih upliva. U narodnoj medicini se koristi i kao prirodni antibiotik, izvrsno sredstvo protiv prehlade i svih vrsta infekcija, jer jača imunitet. U novije vrijeme je ustanovljeno da ima i snažno, antikancerogeno djelovanje. Preporučuje se korištenje bijelog luka u prehrani tokom cijele godine, kao zaštita od različitih bolesti.

GLOG (Crataegus oxyacantha) - se narodnoj magiji koristi od najstarijih vremena, najčešće u ritualima za povećanje plodnosti. Navodno štiti od munja i gromova, kao i od prirodnih katastrofa. U medicini se koristi za jačanje srca i snižava krvni pritisak.

HMELJ (Humulus lupulus) Smatralo se da liječi nesanicu ako se drži ispod jastuka. U medicini služi kao prirodno sredstvo za smirenje, no pomaže i kod upale mjehura, te različitih uroloških infekcija.

HRAST (Quercus spp.) Spaljeni listovi hrasta čiste proctor, anuliraju štetna zračenja i tjeraju bolesti. Također se njegovi plodovi koriste u svim ritualima za povećanje plodnosti i spolne moći. Od njegovog drveta se izrađuju i talismani za zaštitu od zlih duhova. Za Druide je hrast bio sveto drvo, simbolizirao je dugovječnost, moć i sposobnost unutrašnjeg viđenja. U medicini se listovi hrasta stavljaju kao oblog koji pomaže za uspješno zacjeljivanje rana.

JABUKA (Malus spp.) Cvijetovi jabuke se od najstarijih vremena koriste u ljubavnoj magiji. Simbolizira besmrtnost, preobrazbu, mladost i vječnu svježinu, a njezino drvo služi za izradu čarobnih palica i različitih amajlija. U narodnoj medicini se koristi za liječenje zatvora, čisti kožu, snižava holesterol i ima antikancerogeno djelovanje, pa se preporučuje što češće konzumiranje tijekom čitave godine.

JASMIN (Jasminum officinale) Koristi se u ljubavnoj magiji za privlačenje željene ljubavi, a njegovo eterično ulje navodno povećava spolnu moć. Vjeruje se da donosi i proročanske snove. U medicini se koristi u aromaterapiji, kao sredstvo za olakšavanje depresije i živčanog nemira.

KAMILICA (Matricaria chamomilla, Anthemus nobilis) U narodnoj magiji se koristi kao sredstvo za privlačenje novca I materijalnih dobara. Vjeruje se da povećava sposobnost meditiranja i unutrašnjeg viđenja. Također služi i kao sredstvo zaštite od uroka. U narodnoj medicini se koristila za liječenje prehlade, raznih upala grla, nosa i očiju, ublažava duševni nemir, nesanicu i predmenstrualne tegobe.

CIMET (Cinnamomum zeylanicum) spaljuje se kao incens, u štapićima – kori, te kao mljeveni u obliku praha. Koristi se kod čarolija ozdravljenja, privlačenja novca, psihičkih moći i zaštite. Djeluje na spiritualnost, uspjeh, ozdravljenje, psihičke moći, požudu, zaštitu, ljubav. Poznat je kao muški afrodizijak.

MAHOVINA (Bryophyta) Koristi kao biljka koja donosi sreću, posebno u ritualima sa novcem. Bilo koju vrstu mahovine skinutu sa nadgrobnog spomenika nosite uz sebe. Koristi se u čarolijama vezanim uz novac i blagostanje, u magiji vezanu uz Gnome i Majku Zemlju. Koristi se i kod pripremanja vještičje boce za kuću ili radno mjesto. Stavlja se u odjeću za privlačenje seksualne pažnje.

DAMIANA (Herba de la pastora) Damiana se najčešće koristi u seksualnoj magiji za prizivanje požude i ljubavi, te kod ljubavnih kupki. Također koristi se kod prizivanja vizija tako da se spaljuje u obliku incensa, kada izaziva laganu euforiju. Može se pripremati u obliku čaja i djeluje kao blagi afrodizijak. Odlična za čaranje i privlačenje muškog ljubavnika. Također pokazuje se odlična kod čarolija prekida i raskida veza. Ovu biljku koristite krajnje oprezno.

BOSILJAK (Ocimum basilicum) Koristi se u čarolijama ljubavi i novca. Nosi se u džepu ili novčaniku za privlačenje bogatstva, u ritualnim kupkama za privlačenje nove ljubavne veze ili raskida stare, te za pročišćenje tijela od negativnih energija. Prosipa se po podu kao zaštita od neželjenih sila i duhova ili se spaljuje u obliku incensa kao jaki i djelotvorni element egzorcizma.

KLINČIĆI (Syzygium aromaticum) Koriste se u svrhu zaštite, egzorcizma, ljubavi, novca i sreće. Kao incens za privlačenje novca, poništavanje negativnosti, čišćenja, privlačenja sreće ili u ritualima za prestanak ogovaranja. Nosi se za privlačenje suprotnog spola, za zaštitu ili pobijanje negativne energije oko sebe. Također vješa se iznad krevetića za zaštitu beba i djece.

CEDAR (Cedrus deodora) Koristi se kod pročišćenja, ozdravljenja, rituala novca, zaštite i ljubavi. Dim cedra djeluje pročišćavajuće i može poslužiti kod problema sa nesanicom i noćnim morama. Nosi se u torbi ili novčaniku za privlačenje novca, te se koristi kao incens za privlačenje novca. Koristi se također kod ljubavne magije, a njegov dim potiče psihičke moći. Koristi se za prizivanje energije elementa zemlje, te kod uzemljenja (grounding).

KUMIN, KIM, ČUROKOT (Nigella sativa) Pomiješan s tamjanom spaljuje se kao jaki incens zaštite. Pomiješan sa soli udaljavat će zle duhove i zlu sreću izvan kuće. Također koristi se u ljubavnim čarolijama i ritualima. Stavlja se u vino da bi probudio ljubav i strast. Kupuje se u obliku začina.

Nema komentara:

Objavi komentar

Okultizam i njegove opasnosti

Nešto o delfinima

Delfini imaju neokorteks (kora velikog mozga) razvijeniji od ljudskog.  Imaju samosvest, komplikovane misaone tokove i međusobno daju unikat...